Mijn flow actief Mijn flow
Flow slogan
 • Actief met iPad
Nieuws actief Nieuws

Meten is weten

Financieel helemaal bij? Altijd up-to-date? Actuele cijfers, daar draait het om.
Begroten en vergelijken oftewel meten is weten.

Rapportage tussendoor

Hoe actueler de cijfers, hoe meer je hiervan gebruik kunt maken om de toekomst te beïnvloeden. Juist tijdige week-, maand- of kwartaalrapportages kunnen hierbij helpen. Daar ligt de kracht van Flow. Samen met u bepalen we wat we willen zien en over welke periode. De branche waarin u actief bent is het uitgangspunt. Hoe ontwikkelt de omzet zich in verhouding tot voorgaande perioden? De brutomarge en de personeelskosten, hoe verhouden deze zich tot vorig jaar en de branche? Geen rapportage in de vorm van een boekwerk maar in een duidelijke, overzichtelijke en beknopte weergave. Daarna kijken naar de mogelijkheden die deze cijfers u kunnen bieden voor de toekomst. Maar het gaat nog verder. Niet alleen het benoemen van de mogelijkheden maar het omzetten in concrete acties. Dát is de meerwaarde van Flow en de toegevoegde waarde voor u.

Doelen stellen

Nog een stap verder dan rapportage tussendoor is het vergelijken van deze cijfers met een van te voren opgestelde begroting. Nog voor het jaar begint samen nadenken over de financiële doelen voor het komende jaar. Vertaal deze doelen naar een begroting per week, maand of kwartaal en hou ook nog eens rekening met seizoensinvloeden. Het dwingt je tot het vooraf maken van keuzes waaraan je je geld gaat uitgeven. Denk hierbij aan kosten voor reclame en marketing. De kans dat je voor een financiële verrassing komt te staan is dan minder groot. Bijkomend voordeel is het behouden van focus op de doelen die je jezelf hebt gesteld. Wij helpen u bij het opstellen van de begroting en het analyseren van de verschillen ten opzichte van de werkelijkheid. En natuurlijk bij het omzetten in concrete bijsturingsacties.

beeldrapportage

In ieder geval mag u van ons verwachten:

 • Jaarrekening

  De jaarrekening, uw zorg, ons dagelijks werk. De jaarrekening is het financiële verslag van uw onderneming over het afgelopen jaar. Uiteraard zorgen wij ervoor dat uw jaarrekening voldoet aan de wettelijke vereisten zodat u bijvoorbeeld uw bank ook goed inzicht kunt geven. Maar vooral willen wij dat u een goed beeld hebt van alle financiële ins & outs die voor de aansturing van uw bedrijf van belang zijn. Zodat u slimme keuzes kunt maken, vooruit kunt kijken.
 • Administratie

  Uw administratie moet voldoen aan bepaalde eisen. De meeste ondernemers zien de administratie niet als hun grootste hobby. Toch is een goede en tijdige administratie van essentieel belang voor de aansturing van het bedrijf. Uw wensen zijn hierin het belangrijkste. Graag combineren wij deze wensen zoveel mogelijk met de nieuwe mogelijkheden op het gebied van automatisering.
 • Tussentijdse rapportage

  Hoe actueler de cijfers, hoe meer je ermee kunt om de toekomst te beïnvloeden. Juist tijdige week-, maand- of kwartaalrapportages kunnen hierbij helpen. Nog een stap verder is het vergelijken van deze cijfers met een van te voren opgestelde begroting. Voor veel van onze klanten gaan wij door tot en met de stap van de begroting.
 • Salarisadministratie

  De salarisadministratie, een specialisme op zich. Alles moet hierbij in detail kloppen. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Voor zowel de maandelijkse verloning van uw personeel als de overige zaken op het gebied van HR nemen wij u alle zorgen uit handen. Tegen een goed tarief en met het nodige gemak hebt u het daarmee uitbesteed. Onze collega Jeroen Smit vertelt u er graag meer over.
 • Inkomstenbelasting

  De belastingaangifte, een jaarlijks terugkerend onderwerp. Het is belangrijk om u hierover goed te laten adviseren. De reden is simpel: u wilt niet teveel betalen! De belasting is complex en regels veranderen continu. Hierbij ontvangt u een heldere uitleg over de opgestelde aangifte en over acties voor de toekomst.
 • Vennootschapsbelasting

  De basis voor de aangifte vennootschapsbelasting ligt in de jaarrekening. U heeft daarbij te maken met een woud aan verplichtingen en regels. Het inschakelen van een fiscaal specialist scheelt u tijd, geld en wellicht de nodige frustratie. Onze adviseurs weten altijd van complexe en actuele regels en kunnen u dit duidelijk uitleggen.
 • Omzetbelasting

  Over welke kosten mag u wel omzetbelasting terugvragen en over welke kosten niet? Op welk moment moet ik over mijn omzet de omzetbelasting afdragen? Wij kunnen u helpen bij het beantwoorden van onder andere bovenstaande maar ook vele andere vragen op het gebied van de omzetbelasting. Kortom, voor uw aangifte omzetbelasting moet u bij ons zijn.
Afspraak maken? Bel ons!
Afspraakknop
033 445 17 00
033 445 17 00