Mijn flow actief Mijn flow
Flow slogan
 • Actief met iPad
Nieuws actief Nieuws

U gaat geen uitdaging uit de weg?

Zwaar weer, probleem of uitdaging? Wacht in ieder geval niet te lang en onderneem actie.
Samen de weg terugvinden is het doel.

Het ging zo goed…

Niet verwacht, toch gebeurd. Uw onderneming dreigt in zwaar weer te komen. Minder klanten, lager banksaldo en de map ‘te betalen rekeningen’ blijft doorlopend gevuld. Wat nu? Wacht niet op ‘beter weer’ maar onderzoek en analyseer. Is het tijdelijk, ligt het aan het seizoen of is de uitdaging structureel? Als het tijdelijk is of aan het seizoen ligt, stuur dan licht bij maar blijf alert. Als de uitdaging structureel is, neem dan tijdig maatregelen. Eerst analyseren we samen met u de situatie en leggen de vinger op de zere plek. En gaan dan over tot actie.

Breng de situatie in kaart

Twee belangrijke vragen: hoe groot is de uitdaging en hoe is deze ontstaan? Hoe groot de uitdaging is zal vaak blijken uit de openstaande schulden van uw onderneming. Hoeveel komt er op korte termijn binnen en hoeveel moet er op korte termijn betaald worden? Is dit niet in balans probeer dan tijdig afspraken te maken met de schuldeisers. Zoek daarnaast het antwoord op de vraag hoe deze situatie is ontstaan en of het geen situatie is van dweilen met de kraan open. Samen onderzoeken we of het mogelijk is de lekkende kraan te dichten en de weg terug te vinden.

beelduitdagingen

Op de weg terug

Hoe deze kraan te dichten? Meer omzet: een andere markt? Minder personeel? Scherpere inkoop? Een andere locatie voor uw bedrijf? Snijden in de kosten? Stuk voor stuk mogelijkheden maar niet altijd allemaal mogelijk. Wat is haalbaar voor uw onderneming en mogelijk voor u? Gelukt, de kraan is dicht! De schulden nemen niet toe, maar zijn nog niet afgelost. Kijk hoeveel er maandelijks afgelost kan worden en maak hiervoor afspraken.

Lijkt de weg te lang?

Kraan gedicht maar schuldenlast te hoog? Blijf niet op dezelfde weg doorgaan. Vraag kwijtschelding van een deel van de openstaande bedragen bij de schuldeisers. Of vraag een lening vanuit het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) aan. Onder voorwaarden neemt deze lening de huidige schulden (deels) over. Zo kunt u financieel gezonder weer verder. Lukt dit niet? Ga dan niet door maar zoek dan mogelijkheden om te stoppen. Bijvoorbeeld door toetreding tot de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp), liquidatie of faillissement.

In ieder geval mag u van ons verwachten:

 • Jaarrekening

  De jaarrekening, uw zorg, ons dagelijks werk. De jaarrekening is het financiële verslag van uw onderneming over het afgelopen jaar. Uiteraard zorgen wij ervoor dat uw jaarrekening voldoet aan de wettelijke vereisten zodat u bijvoorbeeld uw bank ook goed inzicht kunt geven. Maar vooral willen wij dat u een goed beeld hebt van alle financiële ins & outs die voor de aansturing van uw bedrijf van belang zijn. Zodat u slimme keuzes kunt maken, vooruit kunt kijken.
 • Administratie

  Uw administratie moet voldoen aan bepaalde eisen. De meeste ondernemers zien de administratie niet als hun grootste hobby. Toch is een goede en tijdige administratie van essentieel belang voor de aansturing van het bedrijf. Uw wensen zijn hierin het belangrijkste. Graag combineren wij deze wensen zoveel mogelijk met de nieuwe mogelijkheden op het gebied van automatisering.
 • Tussentijdse rapportage

  Hoe actueler de cijfers, hoe meer je ermee kunt om de toekomst te beïnvloeden. Juist tijdige week-, maand- of kwartaalrapportages kunnen hierbij helpen. Nog een stap verder is het vergelijken van deze cijfers met een van te voren opgestelde begroting. Voor veel van onze klanten gaan wij door tot en met de stap van de begroting.
 • Salarisadministratie

  De salarisadministratie, een specialisme op zich. Alles moet hierbij in detail kloppen. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Voor zowel de maandelijkse verloning van uw personeel als de overige zaken op het gebied van HR nemen wij u alle zorgen uit handen. Tegen een goed tarief en met het nodige gemak hebt u het daarmee uitbesteed. Onze collega Jeroen Smit vertelt u er graag meer over.
 • Inkomstenbelasting

  De belastingaangifte, een jaarlijks terugkerend onderwerp. Het is belangrijk om u hierover goed te laten adviseren. De reden is simpel: u wilt niet teveel betalen! De belasting is complex en regels veranderen continu. Hierbij ontvangt u een heldere uitleg over de opgestelde aangifte en over acties voor de toekomst.
 • Vennootschapsbelasting

  De basis voor de aangifte vennootschapsbelasting ligt in de jaarrekening. U heeft daarbij te maken met een woud aan verplichtingen en regels. Het inschakelen van een fiscaal specialist scheelt u tijd, geld en wellicht de nodige frustratie. Onze adviseurs weten altijd van complexe en actuele regels en kunnen u dit duidelijk uitleggen.
 • Omzetbelasting

  Over welke kosten mag u wel omzetbelasting terugvragen en over welke kosten niet? Op welk moment moet ik over mijn omzet de omzetbelasting afdragen? Wij kunnen u helpen bij het beantwoorden van onder andere bovenstaande maar ook vele andere vragen op het gebied van de omzetbelasting. Kortom, voor uw aangifte omzetbelasting moet u bij ons zijn.
Afspraak maken? Bel ons!
Afspraakknop
033 445 17 00
033 445 17 00