Mijn flow actief Mijn flow
Flow slogan
 • Boeket in vaas
Nieuws actief Nieuws

Btw geen abc

Juiste btw tarief toegepast? Forfaitaire methode? Belaste prestatie? Bezorgkosten 9% of 21%? Zomaar een aantal dagelijkse vragen voor de bloemist.

Btw en bloemen lastig?

Bloemen en planten 9%, vazen en glaswerk 21%. Tot zover heel duidelijk. Maar wat als u het combineert of een cadeaubon verkoopt? Is het dan hoog, laag, iets er tussenin of geen prestatie voor de omzetbelasting? En hoe bereken je dat dan? Hiervoor zijn convenantafspraken gemaakt tussen de Belastingdienst en uw branchevereniging de VBW. De zogenaamde forfaitaire berekeningsmethode. Flow Accountants is als adviseur van de VBW nauw betrokken bij het maken van deze afspraken. Voor gedetailleerde informatie kijk op de site van de VBW: Om de convenantafspraken goed te kunnen toepassen is er meer nodig.

Een goede basis

Wat is er meer nodig? Juiste verwerking van verkoop en inname cadeaubonnen? Wat zijn inkopen hoog? Zijn verpakkingsmaterialen en binderijmaterialen onderdeel van het product? Welke omzet neem je mee in de berekening en welke niet? Bezorgkosten, hoog of laag? Hoe verwerk je de afrekening van de verzendorganisatie? Antwoord op deze vragen zijn het vertrekpunt voor een goede toepassing van de forfaitaire berekeningsmethode. Is de methode voordelig? Vaak wel. Samen met u kijken we naar het lopende jaar. We kunnen zelfs tot 5 jaar terug kijken.

bloemen btw

In ieder geval mag u van ons verwachten:

 • Jaarrekening

  De jaarrekening, uw zorg, ons dagelijks werk. De jaarrekening is het financiële verslag van uw onderneming over het afgelopen jaar. Uiteraard zorgen wij ervoor dat uw jaarrekening voldoet aan de wettelijke vereisten zodat u bijvoorbeeld uw bank ook goed inzicht kunt geven. Maar vooral willen wij dat u een goed beeld hebt van alle financiële ins & outs die voor de aansturing van uw bedrijf van belang zijn. Zodat u slimme keuzes kunt maken, vooruit kunt kijken.
 • Administratie

  Uw administratie moet voldoen aan bepaalde eisen. De meeste ondernemers zien de administratie niet als hun grootste hobby. Toch is een goede en tijdige administratie van essentieel belang voor de aansturing van het bedrijf. Uw wensen zijn hierin het belangrijkste. Graag combineren wij deze wensen zoveel mogelijk met de nieuwe mogelijkheden op het gebied van automatisering.
 • Tussentijdse rapportage

  Hoe actueler de cijfers, hoe meer je ermee kunt om de toekomst te beïnvloeden. Juist tijdige week-, maand- of kwartaalrapportages kunnen hierbij helpen. Nog een stap verder is het vergelijken van deze cijfers met een van te voren opgestelde begroting. Voor veel van onze klanten gaan wij door tot en met de stap van de begroting.
 • Salarisadministratie

  De salarisadministratie, een specialisme op zich. Alles moet hierbij in detail kloppen. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Voor zowel de maandelijkse verloning van uw personeel als de overige zaken op het gebied van HR nemen wij u alle zorgen uit handen. Tegen een goed tarief en met het nodige gemak hebt u het daarmee uitbesteed. Onze collega Jeroen Smit vertelt u er graag meer over.
 • Inkomstenbelasting

  De belastingaangifte, een jaarlijks terugkerend onderwerp. Het is belangrijk om u hierover goed te laten adviseren. De reden is simpel: u wilt niet teveel betalen! De belasting is complex en regels veranderen continu. Hierbij ontvangt u een heldere uitleg over de opgestelde aangifte en over acties voor de toekomst.
 • Vennootschapsbelasting

  De basis voor de aangifte vennootschapsbelasting ligt in de jaarrekening. U heeft daarbij te maken met een woud aan verplichtingen en regels. Het inschakelen van een fiscaal specialist scheelt u tijd, geld en wellicht de nodige frustratie. Onze adviseurs weten altijd van complexe en actuele regels en kunnen u dit duidelijk uitleggen.
 • Omzetbelasting

  Over welke kosten mag u wel omzetbelasting terugvragen en over welke kosten niet? Op welk moment moet ik over mijn omzet de omzetbelasting afdragen? Wij kunnen u helpen bij het beantwoorden van onder andere bovenstaande maar ook vele andere vragen op het gebied van de omzetbelasting. Kortom, voor uw aangifte omzetbelasting moet u bij ons zijn.
Afspraak maken? Bel ons!
Afspraakknop
033 445 17 00
033 445 17 00