Mijn flow actief Mijn flow
Flow slogan
 • Boeket in vaas
Nieuws actief Nieuws

Van bloemen tot winst

Uw rendement verbeteren? Hoe doe je dat? Waar moet je op letten?
Vanuit de cijfers over tot actie.

De bloemenbranche

Waar let je op als ondernemer in de bloemendetailhandel? Verse bloemen, goede presentatie en een mooie winkel. Onmisbaar en voor u vanzelfsprekend. Is dit genoeg om ook financieel top te presteren? Niet altijd. De brutomarge: een goede voorcalculatie betekent niet altijd een goede marge. Derving, breuk en miscalculatie zijn zaken die de marge kunnen beïnvloeden. U en uw personeel altijd druk in de winkel? Of kan het met minder uren? Zo ja, misschien kunnen dan de personele kosten omlaag. Zomaar een aantal voorbeelden die wij samen met u onder de loep nemen.

Uw rendement verbeteren?

Het onder de loep nemen dwingt tot nadenken over mogelijke acties. Betere voorcalculatie, scherpere inkoop, minder personeel, andere locatie, hogere klantbesteding, lagere derving, allemaal belangrijke voorbeelden die stuk voor stuk aan de orde kunnen komen. De maand- of kwartaalcijfers van uw onderneming zijn het vertrekpunt hiervoor. Natuurlijk zijn niet al deze acties direct mogelijk. Lopende huurcontracten en arbeidsovereenkomsten spelen hierbij een rol. Direct uw rendement verbeteren? Een hogere brutomarge realiseren? Wees alert op derving. Ga werken met vaste verkoopprijzen en een inkoopbudget. Zomaar een aantal voorbeelden om direct mee aan de slag te gaan. Flow Accountants helpt u graag!

bloemen cijfers

In ieder geval mag u van ons verwachten:

 • Jaarrekening

  De jaarrekening, uw zorg, ons dagelijks werk. De jaarrekening is het financiële verslag van uw onderneming over het afgelopen jaar. Uiteraard zorgen wij ervoor dat uw jaarrekening voldoet aan de wettelijke vereisten zodat u bijvoorbeeld uw bank ook goed inzicht kunt geven. Maar vooral willen wij dat u een goed beeld hebt van alle financiële ins & outs die voor de aansturing van uw bedrijf van belang zijn. Zodat u slimme keuzes kunt maken, vooruit kunt kijken.
 • Administratie

  Uw administratie moet voldoen aan bepaalde eisen. De meeste ondernemers zien de administratie niet als hun grootste hobby. Toch is een goede en tijdige administratie van essentieel belang voor de aansturing van het bedrijf. Uw wensen zijn hierin het belangrijkste. Graag combineren wij deze wensen zoveel mogelijk met de nieuwe mogelijkheden op het gebied van automatisering.
 • Tussentijdse rapportage

  Hoe actueler de cijfers, hoe meer je ermee kunt om de toekomst te beïnvloeden. Juist tijdige week-, maand- of kwartaalrapportages kunnen hierbij helpen. Nog een stap verder is het vergelijken van deze cijfers met een van te voren opgestelde begroting. Voor veel van onze klanten gaan wij door tot en met de stap van de begroting.
 • Salarisadministratie

  De salarisadministratie, een specialisme op zich. Alles moet hierbij in detail kloppen. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Voor zowel de maandelijkse verloning van uw personeel als de overige zaken op het gebied van HR nemen wij u alle zorgen uit handen. Tegen een goed tarief en met het nodige gemak hebt u het daarmee uitbesteed. Onze collega Jeroen Smit vertelt u er graag meer over.
 • Inkomstenbelasting

  De belastingaangifte, een jaarlijks terugkerend onderwerp. Het is belangrijk om u hierover goed te laten adviseren. De reden is simpel: u wilt niet teveel betalen! De belasting is complex en regels veranderen continu. Hierbij ontvangt u een heldere uitleg over de opgestelde aangifte en over acties voor de toekomst.
 • Vennootschapsbelasting

  De basis voor de aangifte vennootschapsbelasting ligt in de jaarrekening. U heeft daarbij te maken met een woud aan verplichtingen en regels. Het inschakelen van een fiscaal specialist scheelt u tijd, geld en wellicht de nodige frustratie. Onze adviseurs weten altijd van complexe en actuele regels en kunnen u dit duidelijk uitleggen.
 • Omzetbelasting

  Over welke kosten mag u wel omzetbelasting terugvragen en over welke kosten niet? Op welk moment moet ik over mijn omzet de omzetbelasting afdragen? Wij kunnen u helpen bij het beantwoorden van onder andere bovenstaande maar ook vele andere vragen op het gebied van de omzetbelasting. Kortom, voor uw aangifte omzetbelasting moet u bij ons zijn.
Afspraak maken? Bel ons!
Afspraakknop
033 445 17 00
033 445 17 00